طارم هاشمی را می توان برنجی نامید که توسط کشاورزان توسعه داده شده و
مراکز تحقیقاتی و سازمان های دولتی هیچ نقشی در ترویج این رقم نداشتند.
نام برنج طارم هاشمی به واسطه کشاورزی که این نوع برنج را توسعه داده(یوسف هاشمی) بر روی
این برنج گذاشته شده. علت بازار پسندی و محبوبیت بالای این محصول را می توان ماندگاری بالای
این محصول عنوان کرد به طوری که تا ساعت ها بعد از پخت نرمی و طعم خوب خود
را حفظ می کند.
برنج هاشمی را می توان از مرغوب ترین ارقام خوش پخت ایرانی نامید که
خاستگاه اصلی آن گیلان بوده ولی امروزه در تمام استان های شمالی اَهم از
مازندران و گلستان هم کشت می شود. رنگ دانه در طارم هاشمی سفید متمایل به
کرم و شکل دانه بلند و قلمی می باشد.